Groot apparaat past echt niet…

Al vaker gesignaleerd bij de afvalcontainers bij het winkelcentrum van Ypenburg: apparaten die te groot zijn voor de container die bedoeld is voor kleine elektrische apparaten. De vulopening van die afgetopte piramide is zo gemaakt dat er inderdaad wel een haardroger of een niet meer werkende elektrische tandenborstel in past, maar een kapotte videorecorder, een computermonitor of een elektrische kettingzaag past er echt niet in.

Dat gold ook voor de ventilator die een van de buurtbewoners probeerde door de opening naar binnen te proppen. Jammer, te groot… Dan maar weer mee naar huis? Ach, welnee, laat maar zitten.

Het kost iets meer moeite, maar grotere elektrische apparaten kunnen met het grof vuil mee of je kunt ze kwijt bij het afvalbrengstation in de Binckhorst. Of misschien hoeft zo’n defect apparaat helemaal niet weg, maar kan het nog prima gerepareerd worden. De vrijwilligers van het Repair Café doen graag een poging, en dat is nog gratis ook. Het Repair Café zit op twee plekken in den Haag, maar vanuit Ypenburg is het Repair Café in Nootdorp het dichtstbij. Elke derde zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur in basisschool de Regenboog, Kon. Julianastraat 1 in Nootdorp.