Meld je aan voor de Buurt-WhatsApp

Niet alleen de leden van het Buurtpreventieteam kunnen verdachte zaken signaleren. Ook bewoners van de buurt kunnen zelf wat doen. Via de Buurt-WhatsApp kunnen mensen in de wijk snel berichtjes posten als ze verdachte personen in de straat zien, als iemand aan auto’s loopt te morrelen of zich zonder reden ophoudt op een van de achterpaden.

In de hele wijk De Singels zijn door het Buurtpreventieteam WhatsAppgroepen opgezet. Zulke groepen zijn steeds voor een klein stukje van de buurt. De Singels is hiervoor opgedeeld in 18 stukken, met elk een eigen WhatsAppgroep. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat een melding echt terecht komt bij je naaste buren.

Elke WhatsApp-groep wordt beheerd en gemonitord door een van de leden van het BPT. Berichten die ook voor de omliggende groepen van belang zijn, worden door deze beheerder snel doorgezet.

 

De Buurt-WhatsApp is
niet bedoeld voor
sociale contacten

 

De Buurt-WhatsApp is echt bedoeld voor berichten over verdachte situaties in de buurt en dus niet voor onderling sociaal contact door de buurt. Op die manier wordt voorkomen dat er teveel berichten in zo’n groep worden gepost, wat aanleiding voor buurtbewoners kan zijn om af te haken, en dat is nou juist niet de bedoeling.

Doe mee en meld je aan voor de Buurt-WhatsApp. Vul de velden hieronder in en klik op Verzenden.

 

Ik meld me aan voor de Buurt-WhatsApp.

 

     

    Dit is de straatindeling binnen de 18 buurtgroepen: