Buitenlamp stuk? Meld het even!

Het BPT heeft er in 2016 voor gezorgd dat op een aantal achterpaden in de buurt buitenlampen werden geplaatst. Deze zijn aangeschaft vanuit het budget van het Buurtpreventieteam. Nog niet alle achterpaden hebben ze, dus de bedoeling is dat er in de komende tijd nog meer van zulke lampen komen. Verlichting op zulke plekken maakt het voor potentiële inbrekers minder aantrekkelijk om te proberen daar een woning binnen te komen.

Het is fijn als bewoners zelf in de gaten houden of die lampen het blijven doen. Is er een stuk, stuur dan even een berichtje naar info@bptsingels.nl. We kijken of we er dan snel iets aan kunnen doen.

Je kunt zelf ook veel doen om inbrekers af te schrikken. Zorg in de achtertuin zelf ook voor verlichting. In de bouwmarkt zijn lampen te koop met een bewegingsmelder, die dus aanspringen als zich iemand in het donker in je tuin ophoudt.

Wel even experimenteren wat de beste plek is om ze op te hangen en hou ook beplanting direct in de omgeving van de sensor kort. Anders gaat de lamp op elk willekeurig moment aan als het groen vlakbij de sensor door de wind beweegt.

Op een aantal achterpaden in de buurt hangen buitenlampen die door het BPT zijn aangebracht. Meld het even als er een het niet meer doet.